roSAC este e denumirea comerciala a S.C. ROSAC CARGO S.R.L. societate juridica de nationalitate romana cu sediul in Cluj Napoca, strada Leonardo da Vinci 1, 400684 , cu numarul de ordine la Registrul Comertului J12/3912/09.10.2019 , cod unic de inregistrare 41745135.

 1. Acesti “termeni si conditii” reprezinta acordul legal intre dvs., ca si client , si ROSAC CARGO S.R.L. . Accesarea si vizitarea rosac.ro , inregistrarea unui cont pe rosac.ro precum si comandarea serviciului de colectare a deseurilor inseamna acceptarea in totalitate a acestor “Termeni si conditii”.

 2. Definitii

2.1 roSAC STANDARD si roSAC MAX sunt produsele firmei ROSAC CARGO S.R.L si reprezinta, practic, saci de rafie de 1m3 si de 2m3 folositi in procesul de colectare a deseurilor.

2.2 Vanzator – ROSAC CARGO S.R.L. sau orice partener, persoana juridica, care comercializeaza prin magazinele lor produsele roSAC

2.3 Cumparator – poate fi orice persoana fizica care are varsta de peste 16 ani sau persoana juridica sau entitate juridica care isi face un Cont in site si efectueaza o comanda.

2.4 Client – orice persoana fizica care are varsta mai mare de 16 ani sau orice persoana sau entitate juridica care este interesata de serviciile firmei ROSAC CARGO S.R.L.

2.5 Utilizator- orice persoana fizica care are varsta de peste 16 ani sau persona juridica care este inregistrata in site si care prin finalizarea procesului de creeare a Cont-ului si-a dat acordul cu privire la clauzele specifice din sectiunea Termeni si Conditii

2.6. Cont – sectiunea din site formata dintr-o adresa de mail si o parola care permite cumparatorului transmiterea comenzii si care contine informatii despre Client/Cumparator precum si istoricul activitatii Cumparatorului in site. Utilizatorul este responsabil si se va asigura ca toate informatiile sunt ccorecte, complete si actualizate.

2.7. Site- reprezinta paginiile web impreuna cu magazinul online care se gasesc la adresa rosac.ro

2.8. Comanda Colectarea - un document electronic ce intervine ca forma de comunicare intre Vanzator si Cumparator si prin care Cumparatorul transmite Vanzatorului dorinta de a achizitiona Serviciul de colectare a deseurilor de pe site.

2.9. Produse si servicii – reprezinta sacii roSAC STANDARD si roSAC MAX si serviciule de colectare care se gasesc in Site inclusiv produsele si Serviciul de colectare mentionate in pagina de Comanda, care urmeaza sa fie furnizate de Vanzator , Cumparatorului ca urmare a Contractului incheiat.

2.10. Contract- reprezinta contractul la distanta incheiat intre Vanzator si Cumparator , fara prezenta fizica simultana a Vanzatorului si a Cumparatorului.

2.11. Plata online - serviciul de plata prestat de catre procesatorul de plati integrat in site, pus la dispozitia Clientilor , Utilizatorilor si/sau Cumparatorilor prin intermediul Site-ului in vederea efectuarii unei plati pentru Serviciul de colectare.

2.12. Token – numar criptat asociat cardului de plata al Cumparatorlui care va fi utilizat de catre Cumparator pentru autorizare Tranzactiilor prin serviciul online.

2.13. Serviciul de colectare – reprezinta colectarea saciilor cu deseuri de catre Vanzator de la adresa data de Cumparator in formularul de Comanda Colectare, si transportarea acestora la groapa de gunoi.

3. DOCUMENTE CONTRACTUALE

3.1. Prin inregistrarea unei Comenzi de Colectare pe Site, Cumparatorul este de acord cu forma de comunicare (telefonic s-au e-mail) prin care Vanzatorul isi deruleaza operatiunile comerciale.

3.2. Notificarea primita de catre Cumparator, dupa efectuarea Comenzii reprezinta acceptarea Comenzii. Aceasta notificare se face electronic (e-mail) sau telefonic.

3.3. Pentru motive justificate, Vanzatorul isi rezerva dreptul de a modifica datele Serviciului decolectare din Comanda. Daca modifica datele Serviciului de colectare din Comanda va anunta Cumparatorul la adresa de e-mail sau la numarul de telefon puse la dispozitia Vanzatorului la efectuarea Comenzii si va returna suma achitata.

3.4. Contractul se considera incheiat intre Vanzator si Cumparator in momentul primirii de catre Cumparator de la Vanzator, prin intermediul postei electronice si/sau SMS a notificarii de primire a Comenzii de Colectare.

4. POLITICA DE VANZARE SERVICIILOR DE COLECTARE ONLINE

4.1. Accesul in vederea efectuarii unei Comenzii de Colectare ii este permis oricarui Utilizator/Cumparator.

Pentru motive justificate roSAC isi rezerva dreptul de a restrictiona accesul Utilizatorului/Cumparatorului in vederea efectuarii unei Comenzi si/sau la unele din modalitatile de plata acceptate, in cazul in care considera ca in baza conduitei sau a activitatii Utilizatorului/Cumparatorului pe Site, actiunile acestuia ar putea prejudicia in vreun fel roSAC. In oricare dintre aceste cazuri, Utilizatorul/Cumparatorul se poate adresa firmei ROSAC CARGO S.R.L. , pentru a fi informat cu privire la motivele care au condus la aplicarea masurilor susmentionate.

4.2. Comunicarea cu Vanzatorul se poate realiza prin interactiunea directa cu acesta sau prin adresele mentionate la sectiunea “contact” din Site. Vanzatorul are libertatea de a gestiona informatiile primite fara a fi nevoit sa aduca justificari pentru aceasta.

4.3. Toate tarifele aferente Serviciului prezentate pe Site sunt exprimate in lei (RON) si includ T.V.A..

4.4. In cazul platilor online Vanzatorul nu este/nu poate fi facut responsabil pentru niciun alt cost suplimentar suportat de Cumparator, incluzand dar nelimitandu-se la comisioane de conversie valutara aplicate de catre banca emitenta a cardului acestuia, in cazul in care moneda de emitere a acestuia difera de RON. Responsabilitatea pentru aceasta actiune o poarta numai Cumparatorul.

4.5. Toate informatiile folosite pentru descrierea Produselor si/sau a Serviciului disponibile pe Site (imagini statice / dinamice / prezentari multimedia / etc.) nu reprezinta o obligatie contractuala din partea Vanzatorului, acestea fiind utilizate exclusiv cu titlu de prezentare.

5. DREPTUL DE PROPRIETATE INTELECTUALA SI INDUSTRIALA

5.1. Continutul, astfel cum este definit in preambul, incluzand dar nelimitandu-se la logo-uri, reprezentari stilizate, simboluri comerciale, imagini statice, imagini dinamice, text si/sau continut multimedia prezentate pe Site, sunt proprietatea exclusiva a roSAC, acestuia fiindu-i rezervate toate drepturile obtinute in acest sens in mod direct sau indirect (prin licente de utilizare si/sau publicare).

5.2. Clientului/Cumparatorului/Utilizatorului nu ii este permisa copierea, distribuirea, publicarea, transferul catre terte parti, modificarea si/sau altfel alterarea, utilizarea, legarea la, expunerea, includerea oricarui Continut in orice alt context decat cel original intentionat de roSAC, includerea oricarui Continut in afara Site-ului, indepartarea insemnelor care semnifica dreptul de autor al roSAC asupra Continutului precum si participarea la transferul, vanzarea, distributia unor materiale realizate prin reproducerea, modificarea sau afisarea Continutului, decat cu acordul scris expres al roSAC.

5.3. Orice Continut la care Clientul/Cumparatorul/Utilizatorul are si/sau obtine acces prin orice mijloc, se afla sub incidenta Documentului, in cazul in care Continutul nu este insotit de un acord de utilizare specific si valid incheiat intre roSAC si acesta, si fara nicio garantie implicit sau expres formulata din partea roSAC cu referire la acel Continut.

5.4. Clientul/Cumparatorul/Utilizatorul poate copia, transfera si/sau utiliza Continut numai in scopuri personale sau non-comerciale, numai in cazul in care acestea nu intra in conflict cu prevederile Documentului.

5.5. In cazul in care roSAC confera Clientului/Cumparatorului/Utilizatorului dreptul de a utiliza sub forma descrisa intr-un acord de utilizare distinct, un anumit continut, la care Clientul/Cumparatorul/Utilizatorul are sau obtine acces in urma acestui acord, acest drept se extinde numai asupra acelui sau acelor continuturi definite in acord, numai pe perioada existentei acestuia sau acestor continuturi pe site sau a perioadei definite in acord, conform conditiilor definite, in cazul in care acestea exista si nu reprezinta un angajament contractual din partea roSAC pentru respectivul Client/Cumparator/Utilizator sau oricare alt tert care are/obtine acces la acest continut transferat, prin orice mijloc si care ar putea fi sau este prejudiciat in orice mod de pe urma acestui continut, in timpul sau dupa expirarea acordului de utilizare.

5.6. Niciun Continut transmis catre Client, Utilizator sau Cumparator, prin orice mijloc de comunicare (electronic, telefonic, etc) sau dobandit de acesta prin accesare, vizitare si/sau vizualizare nu constituie o obligatie contractuala din partea roSAC si/sau al angajatului/prepusului roSAC care a mijlocit transferul de Continut, in cazul in care aceasta exista, fata de respectivul continut.

5.7. Este interzisa orice utilizare a Continutului in alte scopuri decat cele permise expres prin prezentul Document sau de acordul de utilizare care il insoteste, in cazul in care acesta exista.

6. COMANDA COLECTAREA

6.1. Clientul/Cumparatorul poate efectua Comenzi pe Site, prin adaugarea de saci roSAC STANDARD roSAC MAX pentru colectare in cosul de cumparaturi, urmand a finaliza Comanda Colectare efectuand plata online indicata expres. Odata adaugat in cosul de cumparaturi un roSAC , acesta este disponibil pentru a fi colectat si transportat la groapa de gunoi. Adaugarea unui sau mai multi saci roSAC STANDARD sau roSAC MAX in cosul de cumparaturi, in lipsa finalizarii Comenzii de Colectarea, nu atrage dupa sine inregistrarea unei comenzi, implicit nici rezervarea automata a Serviciului de Colectare.

6.2. Prin finalizarea Comenzii de Colectare Cumparatorul consimte ca toate datele furnizate de acesta, necesare procesului de cumparare , sunt corecte, complete si adevarate la data plasarii Comenzii de Colectare.

6.3. Prin finalizarea Comenzii de Colectare, Cumparatorul consimte ca Vanzatorul poate sa il contacteze, prin orice mijloc disponibil / agreat de Vanzator, in orice situatie in care este necesara contactarea Cumparatorului.

6.4. Vanzatorul poate anula Comanda de Colectare efectuata de catre Cumparator, in urma unei notificari prealabile adresate Cumparatorului, fara nicio obligatie ulterioara a vreunei parti fata de cealalta sau fara ca vreo parte sa poata sa pretinda celeilalte daune-interese in urmatoarele cazuri:

6.4.1. neacceptarea de catre banca emitenta a cardului Cumparatorului, a tranzactiei, in cazul platii online;

6.4.2. invalidarea tranzactiei de catre procesatorul de carduri agreat de roSAC, in cazul platii online;

6.4.3. datele furnizate de catre Client/Cumparator, pe Site sunt incomplete si/sau incorecte;

6.5. Cumparatorul are dreptul sa se retraga din Contract sa renunțe la serviciul de colectare în termen de 24 de ore fara invocarea niciunui motiv si fara a suporta alte costuri pornind de la ora la care a fost finalizata comanda .

6.6. In cazul in care Cumparatorul decide sa se retraga din Contract, acesta va putea trimite un mail cu solicitarea de renuntare la serviciu de colectare la adresa de mail transport@rosac.ro.

6.7. In cazul in care Clientul/Cumparatorul solicita retragerea din Contract in cadrul termenului legal de retragere din contract,Vanzatorul va rambursa suma in maxim 14 (paisprezece) zile de la data informarii Vanzatorului de catre Cumparator asupra deciziei sale de retragere din Contract. Suma va fi returnata dupa cum urmeaza:
6.7.1. pentru Comenzile achitate cu card bancar -prin restituire in contul din care a fost efectuata plata .

7. SERVICIUL PENTRU CARE NU SE ASIGURA DREPTUL DE RETRAGERE

7.1. Este exceptat de la dreptul de retragere din Contract următoarele:

7.1.1. contractele pentru serviciul de colectare , după prestarea completă a serviciului de colectare , dacă executarea a început cu acordul prealabil expres al Cumparatorului şi după ce acesta a confirmat că a luat cunoştinţă de faptul că îşi va pierde dreptul la retragere după executarea completă a Contractului de către Vanzator;

8. CONFIDENTIALITATE

8.1. roSAC va pastra confidentialitatea informatiilor de orice natura pe care le furnizati. Dezvaluirea informatiilor furnizate se va putea face doar in conditiile mentionate in prezentul Document.

8.2. Nicio declaratie publica, promovare, comunicat de presa sau orice alt mod de dezvaluire catre terte parti nu va fi facuta de Cumparator/Client cu privire la Comanda/Contract fara consimtamantul prealabil scris al Vanzatorului.

8.3. Prin transmiterea de informatii sau materiale prin intermediul acestui site, oferiti Vanzatorului acces nerestrictionat si irevocabil la acestea, dreptul de a utiliza, reproduce, afisa, modifica, transmite si distribui aceste materiale sau informatii. Sunteti, de asemenea, de acord ca Vanzatorul sa poata utiliza liber, in interes propriu, aceste informatii, idei, concepte, know-how-uri sau tehnici pe care ni le-ati trimis prin intermediul Site-ului. roSAC nu va constitui subiect de obligatii referitoare la confidentialitatea informatiilor trimise, daca legislatia in vigoare nu prevede alte specificari in acest sens.

9. COMUNICARI COMERCIALE

9.1. Cumparatorul/Utilizatorul/Clientul isi poate modifica in orice moment optiunea cu privire la acordul dat Vanzatorului pentru Comunicarile Comerciale continand informatii generale si tematice inclusiv informatii cu privire la oferte sau promotii, dupa cum urmeaza:

9.1.1. prin contactarea Vanzatorului.

9.1.2. Prin adaugarea de Bunuri sau Servicii in sectiunea din Cont:“Cosul meu”, Vanzatorul va transmite Cumparatorului/Utilizatorului Comunicari Comerciale cu privire:

– la modificarea pretului Bunurilor sau Serviciilor adaugate in sectiunea “Cosul meu”,

– la recomandari de Bunuri sau Serviciilor similare cu cele adaugate in sectiunea “Cosul meu”,

– la existenta Bunurilor sau Serviciilor in sectiunea “Cosul meu”, si

– disponibilitate stoc Bunuri sau Serviciilor adaugate in sectiunea “Cosul meu”.

10. FACTURARE – PLATA 

10.1. Pretului Serviciului de Colectare afisate in cadrul site-ului www.rosac.ro includ T.V.A. conform legislatiei in vigoare.

10.2. Pretul, modalitatea de plata si termenul de plata sunt specificate in fiecare Comanda de Colectare. Vanzatorul va emite catre Cumparator o factura pentru serviciul de colectare efectuat, obligatia Cumparatorului fiind sa furnizeze toate informatiile necesare emiterii facturii conform cu legislatia in vigoare.

10.3. Vanzatorul va transmite Cumparatorului factura aferenta Comenzii de Colectare ce contine Serviciul de colectare vandute de roSAC, precum şi pentru orice alte plati aferente Comenzii de Colectare, exclusiv in format electronic, prin trimiterea facturii Cumparatorului la adresa de e-mail mentionata de Cumparator in Contul sau.

10.4. Pentru o corecta comunicare a facturii aferente Comenzii de Colectare, Cumparatorului ii revin obligatiile de a-si actualiza ori de cate ori este cazul datele din Contul sau si de a accesa informatiile si documentele aferente fiecarei Comenzi, existente in Cont.

10.5. Prin trimiterea Comenzii, Cumparatorul isi exprima acordul sa primeasca facturile in format electronic prin adaugarea acestora de catre roSAC in Contul sau prin intermediul postei electronice, la adresa de e-mail mentionata in Contul sau.

10.6 Dupa plasarea unei Comenzi in Site, Clientul/Cumparatorul plaseaza Comanda de Colectare si alege modalitatea de plata Card de credit sau de debit.

10.7 Datele cardului de plata ale Utilizatorului/ Cumparatorului nu vor fi accesibile roSAC si nici nu vor fi stocate de catre de roSAC sau de catre procesatorul de plati integrat in Site, ci doar de catre institutia de autorizare a Tranzactiei sau o alta entitate autorizata sa presteze servicii de stocare date de identificare a cardului, despre a carei identitate Utilizatorul/ Cumparatorul va fi informat, anterior introducerii datelor.

Entitatea autorizata sa presteze servicii de stocare a datelor de card este EuroPayment Services S.R.L., societate constituita si care functioneaza conform legislatiei romane, inregistrata la Registrul Comerlului cu numdrul J401995012006, cod unic de inregistrare RO18773866, avand sediul in Str. Mizil, nr.2C, Bloc Socum, etaj 1, dreapta, Sector 3, Bucuregti, Romania

10.8. In anumite cazuri, pentru mentinerea securitatii Tranzactiilor, la inregistrarea Comenzii, Cumparatorului i se va solicita sa autorizeze plata prin reintroducerea parolei aferente Contului sau utilizarea amprentei digitale in cazul terminalelor mobile care au aceasta facilitate.

10.9. Pentru motive de securitate a Tranzactiilor Utilizatorul/ Cumparatorul este sfatuit sa nu ramana logat pe Site si sa nu seteze optiunea de logare automata pe dispozitivele mobile. Divulgarea parolei de acces in cont nu este permisa si se recomanda folosirea unei parole cu caracter puternic de securitate (de ex.: sa contina cel putin opt caractere, incluzand litere mari, litere mici, cifre si caractere speciale).

11. EFECTUAREA SERVICIULUI DE COLECTARE

11.1. Serviciul de colectare a sacilor roSAC va avea loc in cel mult 3 zile calendaristice lucratoare de la data efectuarii Comenzii de Colectare.

11.2. Cumparatorul va fi contactat telefonic de catre Vanzator pentru a stabili de comun acord data si ora la care va fi efectuat Serviciul de Colectare.

11.3. Cumparatorul va asigura in bune conditii a plasarii sacilor cu deseuri pentru colectare si conform cu Instructiuniile privind plasarea saciilor roSAC care se gasesc in Site .

11.4. Vanzatorul va efectua efectuarea serviciului de colectare numai pe teritoriul Romaniei.

12. RASPUNDERE

12.1. Vanzatorul este responsabil doar pentru serviciul de colectare si transport a deseurilor la groapa de gunoi in conditiile legii.

12.2. Prin crearea si utilizarea Contului, Utilizatorul/ Cumparatorul isi asuma raspunderea pentru mentinerea confidentialitatii datelor de Cont (user si parola) si pentru gestionarea accesarii Contului, si, in masura permisa de legislatia in vigoare, este responsabil de activitatea derulata prin intermediul Contului sau.

12.3. Prin crearea Contului si/sau utilizarea Continutului si/sau plasarea Comenzilor, Clientul / Utilizatorul/ Cumparatorul accepta in mod expres si fara echivoc Termenele si Conditiile Site-ului in ultima versiune actualizata care este comunicata in cadrul Site-ului, existenta la data crearii Contului si/sau utilizarii continutului si/sau la data plasarii Comenzii.

12.4. Vanzatorul isi rezervă dreptul de a actualiza și modifica periodic Termenele si Conditiile Site-ului pentru a reflecta orice modificări ale modului si conditiilor de functionare a Site-ului sau orice modificări ale cerințelor legale. Documentul este opozabili Clientilor / Utilizatorilor/ Cumparatorilor de la momentul afisarii in Site.  În cazul oricărei astfel de modificări, vom afișa pe Site versiunea modificată a Documentului, motiv pentru care va rugam sa verificati periodic continutul acestui Document.

13. PRELUCRAREA DATELOR CU CARACTER PERSONAL

13.1. Considerăm asigurarea dreptului la protecția datelor cu caracter personal ca un angajament fundamental roSAC, prin urmare vom dedica toate resursele și eforturile necesare pentru a prelucra datele dumneavoastră în deplină concordanță cu Regulamentul (UE) 2016/679 (“Regulamentul general privind protecția datelor” sau “GDPR”), precum și cu orice altă legislație aplicabilă pe teritoriul Romaniei.

13.2. Ne rezervăm dreptul de a actualiza și modifica periodic această Politică de Confidențialitate, pentru a reflecta orice modificări ale modului în care prelucrăm datele dumneavoastră cu caracter personal sau orice modificări ale cerințelor legale. În cazul oricărei astfel de modificări, vom afișa pe website-ul nostru versiunea modificată a Politicii de Confidențialitate, motiv pentru care va rugam sa verificati periodic continutul acestei Politici de Confidentialitate.

Cine suntem și cum ne puteți contacta

roSAC este denumirea comercială al ROSAC CARGO, persoană juridică de naționalitate română, având sediul social în CLUJ-NAPOCA ,str. Leonardo da Vici 1, 400684, cu număr de ordine în Registrul Comerțului J12/3912/09.10.2019 , cod unic de inregistrare 41745135. În sensul legislației cu privire la protecția datelor, suntem operator atunci când prelucrăm datele dvs cu caracter personal.

Întrucât suntem întotdeauna deschiși să aflăm opiniile dumneavoastră, precum și să vă furnizăm orice informații suplimentare de care ați putea avea nevoie cu privire la prelucrarea datelor dvs, vă încurajăm să contactați la adresa de mail rosac@rosac.ro.

Ce categorii de date cu caracter personal prelucrăm

În general, colectăm datele dvs. cu caracter personal direct de la dumneavoastră, astfel încât aveți controlul asupra tipului de informație pe care ne-o oferiți. Cu titlul de exemplu, primim informații de la dvs. astfel:

Când vă creați un cont roSAC, ne transmiteți: adresa de e-mail, numele și prenumele;

În cadrul paginii dvs. personale (Contul meu) din site-ul roSAC aveți posibilitatea să adăugați informații suplimentare, precum: fotografie, genul, nickname, număr telefon mobil, număr telefon fix, data nașterii, nivelul educației, adrese de livrare, adresa alternativa de e-mail, datele cardului bancar etc.;

Când plasați o comandă, ne furnizați informații precum: serviciul de colectare dorit, numele si prenumele, adresa de colectare, detalii de facturare, metoda de plată, număr de telefon, etc.

Cât timp păstrăm datele dvs. cu caracter personal

Ca regulă generală, vom stoca datele dvs. cu caracter personal cât timp aveți un cont în platforma roSAC. Puteți să ne solicitați oricând ștergerea anumitor informații sau închiderea contului și vom da curs acestor solicitări, sub rezerva păstrării anumitor informații inclusiv ulterior închiderii contului, în situațiile în care legislația aplicabilă sau interesele noastre legitime o impun.

În ce țări transferăm datele dvs. cu caracter personal

În prezent, stocăm și prelucrăm datele dvs. cu caracter personal pe teritoriul României.

Cum protejăm securitatea datelor dvs. cu caracter personal

Ne angajăm să asigurăm securitatea datelor cu caracter personal prin implementarea unor măsuri tehnice și organizatorice adecvate, conform standardelor industriei.

Transmisia datelor dvs. cu caracter personal se face folosind algoritmi de criptare de ultimă generație si le stocam pe servere securizate, asigurând in acelasi timp redundanța datelor.

Pentru efectuarea plăţilor folosim serviciile procesatorului de plăţi PayU. Orice informaţii privitoare la plăţi sunt criptate, folosind tehnologia HTTPS cu criptare TSL 1.2.

În ciuda măsurilor luate pentru a proteja datele dvs. cu caracter personal, vă atragem atenţia că transmiterea informaţiilor prin Internet, în general, sau prin intermediul altor reţele publice, nu este complet sigură, existând riscul ca datele să fie văzute şi utilizate de către terţe părţi neautorizate. Nu putem fi responsabili pentru astfel de vulnerabilități ale unor sisteme care nu sunt sub controlul nostru.

Ce drepturi aveți

Regulamentul general privind protecția datelor vă recunoaște o serie drepturi în legătură cu datele dvs. cu caracter personal. Puteți solicita accesul la datele dvs., corectarea oricăror greșeli din fișierele noastre și/sau vă puteți opune la prelucrarea datelor dvs. cu caracter personal. De asemenea, vă puteți exercita dreptul de a vă plânge autorității de supraveghere competente sau de a vă adresa justiției. După caz, puteți beneficia și de dreptul de a solicita ștergerea datelor dvs. cu caracter personal, dreptul la restricționarea prelucrării datelor dvs. și dreptul la portabilitatea datelor.

Mai multe informații despre fiecare dintre aceste drepturi pot fi obținute prin consultarea tabelului prezentat mai jos.

Pentru a vă putea exercita drepturile, ne puteți contacta folosind detaliile de contact expuse mai sus. Vă rugăm să rețineți următoarele aspecte dacă doriți să vă exercitați aceste drepturi:

Identitate. Luăm în serios confidențialitatea tuturor înregistrărilor care conțin date cu caracter personal. Din acest motiv, va rugam sa ne transmiteti cererile dvs. cu privire la astfel de înregistrări folosind adresa de e-mail aferenta contului roSAC. In caz contrar, ne rezervăm dreptul de a vă verifica identitatea prin solicitarea de informatii suplimentare care au ca scop confirmarea identitatii dvs.

Onorarii 

Nu vom solicita o taxă pentru a vă exercita vreun drept în ceea ce privește datele dvs. cu caracter personal, cu excepția cazului în care solicitarea dvs. de acces la informații este nefondată, respectiv repetitivă sau excesivă, caz în care vom percepe o sumă rezonabilă în asemenea circumstanțe.  Vă vom informa despre orice onorarii aplicate înainte de a vă soluționa cererea.

Durata de răspuns. Ne propunem să răspundem la orice solicitări valide în termen de maximum o lună, cu excepția cazului în care acest lucru este deosebit de complicat sau dacă ați făcut mai multe solicitări, caz în care urmează să răspundem în termen de maximum doua luni. Vă vom anunța dacă vom avea nevoie de mai mult de o lună. S-ar putea să vă întrebăm dacă puteți să ne spuneți exact ce doriți să primiți sau ce anume vă îngrijorează. Acest lucru ne va ajuta să acționăm mai repede si sa scurtam timpul de raspuns la solicitarea dvs.

Rectificarea

Ne puteți cere să rectificăm sau să completăm datele dvs cu caracter personal inexacte sau incomplete.

Este posibil să încercăm să verificăm exactitatea datelor înainte de rectificarea acestora.

Ștergerea datelor

Ne puteți cere să vă ștergem datele cu caracter personal, dar numai în cazul în care:

 • acestea nu mai sunt necesare pentru scopurile pentru care au fost colectate; sau

 • v-ați retras consimțământul (în cazul în care prelucrarea datelor se baza pe consimțământ); sau

 • dați curs unui drept legal de a vă opune; sau

 • acestea au fost prelucrate ilegal; sau

 • ne revine o obligație legală în acest sens.

Nu avem obligația de a ne conforma solicitării dvs. de ștergere a datelor dvs. cu caracter personal în cazul în care prelucrarea datelor dvs. cu caracter personal este necesară:

 • pentru respectarea unei obligații legale; sau

 • pentru constatarea, exercitarea sau apărarea unui drept în instanță.

Există anumite alte circumstanțe în care nu suntem obligați să respectăm solicitarea dvs. de ștergere a datelor, deși acestea două sunt cele mai probabile circumstanțe în care v-am putea refuza această solicitare

 

Plângeri

Aveți dreptul să depuneți o plângere la autoritatea de supraveghere cu privire la prelucrarea datelor dvs. cu caracter personal. În România, datele de contact ale autorității de supraveghere pentru protecția datelor sunt următoarele:

Autoritatea Națională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal

B-dul G-ral. Gheorghe Magheru nr. 28-30, Sector 1, cod poștal 010336, București, Romania

Telefon: +40.318.059.211 sau +40.318.059.212;

E-mail:anspdcp@dataprotection.ro

Fără a vă afecta dreptul dvs de a contacta în orice moment autoritatea de supraveghere, vă rugăm să ne contactați în prealabil, și vă promitem că vom depune toate eforturile necesare pentru a rezolva orice problemă pe cale amiabilă.   

 

14. FOLOLSIREA COOKIE-URILOR

14.1. Politica de utilizare cookie-uri și tehnologii similare

Această politică se referă la cookie-urile și la tehnologiile similare folosite, după caz, în website-ul și aplicațiile operate de ROSAC CARGO S.R.L. cu sediul in Cluj Napoca, str. Leonardo da Vinci 1, 400684 . Cookie-urile sunt folosite pentru următoarele scopuri:
de funcționare a site-ului,de analiză a comportamentului vizitatorilor site-ului,pentru publicitate.
Această politică se completează cu politica roSAC cu privire la protecția datelor personale în general pe care o puteți găsi aici și cu termenii și condițiile site-ului pe care le puteți găsi aici, pe care vă încurajăm să le citiți, acestea incluzând informații suplimentare utile, inclusiv cu privire la responsabilul roSAC pentru protecția datelor personale, toate scopurile prelucrărilor de date de către roSAC, drepturile dumneavoastră, precum și excepțiile și limitele acestora etc.
Protecția corespunzătoare a datelor cu caracter personal este un obiectiv important pentru roSAC. Dorința noastră este să fim cât mai clari și transparenți cu privire la abordarea roSAC în materie. Pentru orice întrebare, vă rugăm să ne contactați la
rosac@rosac.ro.

14.2. Ce sunt cookie-urile?

Cookie-ul este un fișier de mici dimensiuni, format din litere și numere, care va fi stocat pe computerul, terminalul mobil sau alte echipamente ale unui utilizator de pe care se accesează internetul. Cookie-ul este instalat prin solicitarea emisă de către terminalul utilizatorului către un server roSAC sau către un server al unei terțe părți.

14.3. La ce sunt folosite cookie-urile?

Aceste fișiere fac posibilă în principal recunoașterea terminalului utilizatorului și prezentarea conținutului într-un mod relevant, adaptat preferințelor utilizatorului.
Cookie-urile asigură utilizatorilor o experiență plăcută de navigare și susțin eforturile roSAC pentru a oferi servicii mai adaptate utilizatorilor, ex: – preferințele în materie de confidențialitate online, coșul de cumpărături sau publicitate relevantă. De asemenea, sunt utilizate în pregătirea unor statistici anonime agregate care ne ajută să înțelegem cum un utilizator beneficiază de paginile noastre de internet, permițându-ne îmbunătățirea structurii și conținutului lor, fără a permite identificarea personală a utilizatorului.

14.4. Ce cookie-uri folosim?

Folosim două tipuri de cookie-uri: per sesiune și fixe. Cookie-urile per sesiune sunt fișiere temporare ce rămân în terminalul utilizatorului până la terminarea sesiunii sau închiderea aplicației. Cookie-urile fixe rămân pe terminalul utilizatorului pe o perioadă determinată de parametrii cookie-ului sau până sunt șterse manual de utilizator.

14.5. Cum sunt folosite cookie-urile de către acest site?

O vizită pe acest site poate plasa următoarele tipuri de cookie-uri:
cookie-uri strict necesare pentru funcționarea site-ului
cookie-uri de analiză
cookie-uri pentru publicitate
Cookie-urile și/sau tehnologiile similare strict necesare sunt esențiale pentru buna funcționare a site-ului, fiind setate pe dispozitivul dumneavoastră la accesarea site-ului sau în urma acțiunilor efectuate în site, după caz. Puteți seta browser-ul dumneavoastră pentru a bloca cookie-urile, însă în acest caz anumite secțiuni ale site-ului nu vor funcționa corect.

14.6 Conțin cookie-urile sau tehnologiile similare date personale?

Cookie-urile sau tehnologiile similare în sine nu solicită informații cu caracter personal pentru a putea fi utilizate și, în multe cazuri, nici nu identifică personal utilizatorii de internet. Există însă situații când datele personale pot fi colectate prin utilizarea cookie-urilor pentru a facilita anumite funcționalități pentru utilizator sau pentru a oferi utilizatorului o experiență mai adaptată preferințelor sale. Astfel de date sunt criptate într-un mod care face imposibil accesul persoanelor neautorizate la ele.
Ce sunt tehnologiile similare?
Există alte tehnologii care pot fi utilizate în aceleași scopuri precum cookie-urile.
roSAC utilizează ca tehnologie similară Local Storage.

14.7. Blocare cookie-uri

În cazul în care doriți sa blocați cookie-urile, unele funcționalități ale siteului vor fi oprite, iar acest lucru poate genera anumite disfuncționalități sau erori în folosirea site-ului nostru. De exemplu, blocarea cookie-urilor vă poate împiedica să:
• cumpărați online
• vă autentificați în contul dumneavoastră
În cazul în care ești de acord cu aceste limitări și dorești să blochezi cookie-urile, urmează instrucțiunile de mai jos:
Cele mai multe browsere sunt setate implicit să accepte cookie-uri, dar aveți posibilitatea să modificați setările pentru a bloca unele sau toate cookie-urile.
Alege browser-ul tău din lista de mai jos pentru a afișa instrucțiunile pe care trebuie să le parcurgeți după deschiderea browser-ului.
Link-urile de mai sus nu aparțin unor site-uri roSAC și roSAC nu este responsabil de conținutul acestora.

14.8. Administrarea preferințelor cu privire la plasarea de cookie-uri

În general, o aplicație folosită pentru accesarea paginilor web permite salvarea cookie-urilor și/sau a tehnologiilor similare pe terminal în mod implicit.. Aceste setări pot fi schimbate în așa fel încât administrarea automată a cookie-urilor să fie blocată de browser-ul web sau utilizatorul să fie informat de fiecare dată când cookie-uri sunt trimise către terminalul său.
Informații detaliate despre posibilitățile și modurile de administrare a cookie-urilor pot fi găsite în zona de setări a aplicației (browser-ului web). Limitarea folosirii cookie-urilor poate afecta anumite funcționalități ale website-ului.

14.9. De ce sunt cookie-urile și/sau tehnologiile similare importante pentru Internet?

Cookie-urile și/sau tehnologiile similare reprezintă un punct central al funcționării eficiente a Internetului, ajutând la generarea unei experiențe de navigare prietenoase și adaptate preferințelor și intereselor fiecărui utilizator. Refuzarea sau dezactivarea cookie-urilor poate face unele site-uri sau părți ale site-urilor imposibil de folosit.
Dezactivarea cookie-urilor nu înseamnă că nu veți mai primi, cu respectarea legislației, publicitate online – ci doar că aceasta nu va mai putea ține cont de preferințele și interesele dvs., evidențiate prin comportamentul de navigare.
Exemple de întrebuințări importante ale cookie-urilor (care nu necesită autentificarea unui utilizator prin intermediul unui cont):
Conținut și servicii adaptate preferințelor utilizatorului – categorii de produse și servicii.
Oferte adaptate intereselor utilizatorilor
Reținerea parolelor
Reținerea filtrelor de protecție a copiilor privind conținutul pe Internet (opțiuni family mode, funcții de safe search).
Limitarea frecvenței de difuzare a reclamelor – limitarea numărului de afișări a unei reclame pentru un anumit utilizator pe un site.
Furnizarea de publicitate relevantă pentru utilizator.
Măsurarea, optimizarea și adaptarea caracteristicilor de analiză – cum ar fi confirmarea unui anumit nivel de trafic pe un website, ce tip de conținut este vizualizat și modul cum un utilizator ajunge pe un website (ex: prin motoare de căutare, direct, din alte website-uri etc.). Website-urile derulează aceste analize privitoare la utilizarea lor pentru a-și îmbunătăți serviciile în beneficiul utilizatorilor.

14.10. Securitate și aspecte legate de confidențialitate

În general browserele au integrate setări de confidențialitate care furnizează diferite niveluri de acceptare a cookie-urilor, perioada de valabilitate și ștergere automată după ce utilizatorul a vizitat un anumit site.
Alte aspecte de securitate legate de cookie-uri:
• Particularizarea setărilor browserului în ceea ce privește cookie-urile pentru a reflecta un nivel confortabil pentru dumneavoastră al securității utilizării cookie-urilor.
• Dacă sunteți singura persoană care utilizează computerul, puteți seta, dacă doriți, termene lungi de expirare pentru stocarea istoricului de navigare și a datelor personale de acces.
• Dacă împărțiți accesul la calculator, puteți lua în considerare setarea browserului pentru a șterge datele individuale de navigare de fiecare dată când închideți browserul. Aceasta este o variantă de a accesa site-urile care plasează cookie-uri și de a șterge orice informație de vizitare la închiderea sesiunii de navigare.

14.11. Linkuri și informații suplimentare utile

Dacă doriți să aflați mai multe informații despre cookie-uri și la ce sunt utilizate, recomandăm următoarele linkuri:
Microsoft Cookies guide
All About Cookies
http://www.youronlinechoices.com/ro/
Tabelul de mai jos descrie fiecare cookie utilizat pe website, inclusiv rolul acestuia. Nu vom utiliza aceste cookie-uri în alte moduri decât cele indicate în prezenta Politică de utilizare cookie-uri.

15. FORTA MAJORA

15.1. Nici una din parti nu va fi raspunzatoare pentru neexecutarea obligatiilor sale contractuale, daca o astfel de neexecutare la termen si/sau in mod corespunzator, total sau partial este datorata unui eveniment de forta majora. Forta majora este evenimentul imprevizibil, in afara controlului partilor si care nu poate fi evitat.

15.2.  Daca in termen de 15 (cincisprezece) zile de la data producerii lui, respectivul eveniment nu inceteaza fiecare parte va avea dreptul sa notifice celeilalte parti incetarea de plin drept a contractului fara ca vreuna dintre ele sa poata pretinde celeilalte alte daune-interese.

16. LEGEA APLICABILA – JURISDICTIA

16.1. Prezentul contract este supus legii romane. Eventualele litigii aparute intre Vanzator si Utilizatori / Cumparatori se vor rezolva pe cale amiabila sau, in cazul in care aceasta nu va fi posibila, litigiile vor fi solutionate de instantele judecatoresti romane competente din Municipiul Bucuresti.

17. INFORMATII PRIVIND DESEURILE INTERZISE LA COLECTARE

17.1. Cumparatorul are obligatia de a nu pune in sacii pentru colectare urmatroarele materiale:

 • uleiuri, vopsele, lacuri, alte substante chimice,

 • erbicide, lichide

 • substante inflamabile sau explozive

 • baterii

 • azbest

 • alimente

 • ace sau deseuri medicinale

 • cauciucuri

 • deseuri electrice sau electronice

 • frigidere

  0722 66 77 66